Hamburg als haven van Duitsland

Havengezicht op HamburgHamburg is wat inwoners betreft de op twee na grootste stad van Duitsland en wat havencapaciteit betreft de tweede haven van Europa.

Genoeg redenen om Hamburg te bezoeken tijdens een stedentripje. Bezienswaardig is zeker de St. Michaelis kerk die tussen 1751 en 1762 gebouwd werd. Deze barokke kerk heeft een toren van ruim 120 meter hoog van waaraf nagenoeg de hele stad en haven te bezichtigen is. In de kerk hangt de grootste klok van Duitsland. Hamburg bezoeken zonder de haven te bezoek kan haast niet. De beroemde vismarkt wordt al sinds 1703 gehouden.

In het centrum van Hamburg is het goed toeven met de winkelstraten aan de Mönckebergstrasse, Spitalerstrasse en de Neuer Wall. In het Thalia Theater, het Deutsches Schauspielhaus en de Opera, kunnen theater liefhebbers hun hart ophalen.