Hannover is een moderne stad met verrassend gezicht

Hannover AegidienkircheHannover is tijdens de tweede wereldoorlog niet gespaard gebleven. Tijdens wandelingen door de stad valt op dat het allemaal erg modern oogt, maar er blijven toch nog genoeg bezienswaardigheden over.

Het stadhuis, dat tussen 1901 en 1913 werd gebouwd oogt als eeuwenoud, en de aegidienkerk, die tijdens bombardementen z’n dak kwijtraakte staat als trots oud gebouw tussen de vernieuwde pracht. Door de hele stad is een ruim vier kilometer lange “rode draad” wandeling uitgezet die je langs enkele hoogtepunten leidt. Hannover heeft een zeer uitgebreid voetgangersgebied met winkels, restaurants en bierstubes.

Verder is Hannover de beurs-hoofdstad van Duitsland. In 2000 is de Expo georganiseerd in Hannover, en jaarlijks vinden de Hannover Messe en CeBit plaats.

Wat is er te zien in Hannover:
– Het stadhuis
– De aechidien-kirche
– Kasteel Marienburg

Wat is er te doen in Hannover:
– De Markthalle bezoeken

Let op: ook in Hannover is een zogenaamd milieu-vignet nodig om in het centrum te mogen komen met de auto. Lees hier meer over in dit artikel: Milieu-vignet Hannover.