Kerstmarkten in Duitsland van start!

Vanaf eind november gaan de Kerstmarkten in Duitsland weer van start. Bijna elke Duitse plaats heeft een eigen kerstmarkt. Op de kerstmarkt vind je typisch producten uit Duitsland, kerstcadeautjes, zoetigheid, en uiteraard ook het nodige voor de inwendige mens. Denk aan heerlijk zoete Gluhwein, gepofte kastanjes, maar natuurlijk ook warme worsten en zoete pannekoeken. Voor veel Nederlanders is een dagje Kerstmarkt in Duitsland echt even helemaal er tussen uit.

Voor de 33e keer is er kerstmarkt in Trier, dit jaar van 23 november tot 22 december 2015. Van harte welkom in deze sprookjeswereld van de kerst! Een romantische en nostalgische sfeer, nergens kunt u beter in kerststemming komen dan op één van de mooiste kerstmarkten van Duitsland. […]

De kerstmarkt in Dortmund is misschien wel de grootste van heel Duitsland. Meer dan 300 kramen staan opgesteld met de meest uiteenlopende producten, kunsthandwerk, buitengewoon speelgoed en nog veel meer moois. […]

De kerstmarkt in Munster vindt plaats op vijf marktpleinen in de stad, dus er is genoeg te zien en te bewandelen. Begin maar op de Kiepenkerlmarkt, en loop naar de Lambertikerk en dan naar de Aegidiimarkt. […]

De kerstmarkt van Saarbrucken: niet direct naast de deur, maar als je er toch in de decembertijd in de buurt bent, dan is een bezoekje zeker de moeite waard. […]

De historische kerstmarkt van 26 november t/m 22 december is door de regionale omroep NDR uitgeroepen tot één van de mooiste kerstmarkten in Noord-Duitsland. Op het marktplein, het Domhof en bij de Johanniskerk, dagelijks van 12 tot 21 uur geopend. […]