Kerstmarkt in Essen 2015

Kerstmarkt in EssenDe internationale kerstmarkt Essen hoort met zijn ca. 250 kraampjes bij de grootste en meest favoriete in Duitsland. Met buitengewone ideeen voor cadeautjes en culinaire specialiteiten uit alle delen van de wereld doet de internationale kerstmarkt Essen zijn naam alle eer aan. En nog steeds is er iets nieuws te ontdekken …

Taai-taai, glühwein en paradijsappels. Gebeeldhouwde kribbes, fraaie adventspyramides en reukmannetjes, kaarsen uit bijenwas en handgeschept papier – door de verschillende reuken, de lekkere hapjes en de mooie cadeautjes komt u op de Essense Kerstmarkt in kerststemming. Zoals de naam al zegt biedt de Internationale Kerstmarkt Essen exotische geschenken uit de hele wereld aan: sculpturen uit Afrika, kunsthandwerk uit Rusland, vrolijke figuurtjes uit Cuba, Griekse verlichte huisjes en X-mas-presenten voor de US-fans. Ook culinair nodigt de Kerstmarkt uit voor een wereldreis: Arabische falafel, Poolse bigos, Franse crèpes of Hollandse poffertjes? Kiezen is moeilijk!

Locatie:
Vanaf de Willy-Brandt-Platz, langs de Rathenaustraße, op de Kennedyplatz tot aan de Flachsmarkt (bekijk plattegrond)

Tijden:
19 november – 23 december 2015
dagelijks van 11 tot 21 uur
Vrijdag en zaterdag 11.00 – 22.00 uur
Woensdag 23 december tot 18.00 uur