Hessen

Hessen, deelstaat van DuitslandHessen is een deelstaat die ligt in het midden van Duitsland en grenst aan (vanuit het noordwesten en met de klok mee) de Duitse deelstaten Noordrijn-Westfalen, Nedersaksen, Thüringen, Beieren, Baden-Württemberg en Rijnland-Palts. In het zuiden van Hessen ligt het Rijn-Main-gebied met de grote steden Frankfurt am Main, Hanau, Wiesbaden en Darmstadt. Dit gebied ligt overigens gedeeltelijk buiten Hessen. De hoofdstad van Hessen is Wiesbaden, de grootste stad in Frankfurt. Hessen is de groenste deelstaat van Duitsland, 42% bestaat uit bos. Het Sauerland ligt deels in Hessen (en Noordrijn-Westfalen). Het Weserbergland deels in Hessen (en Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen).

Leuke plaatsen in Hessen:

  • Frankenau: In de deelstaat Hessen, in het Sauerland ligt het plaatsje Frankenau. Door z’n ligging in het Sauerland, aan het Kellerwald en vlakbij de Edersee een uitermate geschikte basis voor een vakantie in Duitsland, zowel in de zomer als in de winter.
  • Frankfurt: Frankfurt am Main is de grootste stad in de Duitse deelstaat Hessen en de vijfde stad van Duitsland. Zeer bezienswaardig zijn de Paulskirche, het stadhuis Römer en het Goethe-huis.
  • Kassel: Kassel is niet alleen een top-adres voor kunst in Europa, de in het hart van Duitsland gelegen stad is een echte oase voor hen die rust zoeken. Ingebed in het groen, tussen het Habichtswald, Reinhardswald en Kaufunger Wald, staan gezondheid en wellness met de geneeskrachtige thermen, centraal.
  • Waldeck am Edersee: De gemeente maakt deel uit van het district Waldeck-Frankenberg. Waldeck ligt aan de Edersee. Waldeck strekt zich vanaf de Edersee uit tot aan het Langer Wald uit.
  • Wiesbaden: Wiesbaden ligt aan de rechteroever van de Rijn, tegenover de stad Mainz. Wiesbaden doorstond de Tweede Wereldoorlog als een van de weinige Duitse grote steden relatief ongeschonden, mede omdat de Amerikanen de stad tot een van hun hoofdkwartieren hadden benoemd.