Pretparken in Duitsland

Kernwasser Wunderland in Kalkar, Movie Park Germany in Bottrop, Phantasialand in Bruhl, Ketteler Hof, Legoland: Duitsland heeft veel pretparken. Een pretpark is een uitstekend begin voor een weekendje weg met het hele gezin. Op deze pagina staan alle pretparken. U vindt hier meer informatie over voordelige arrangementen, betaalbaar overnachten en goedkope aanbiedingen die we verzameld hebben over Pretparken in Duitsland.

 • Ketteler Hof: Reuzespringkussen en Robinson-bosspeeltuin, piratenschip en ponymanege. Liever een opblaaswaterglijbaan en een modderspeeltuin? In het Avonturenpark Ketteler Hof bij Haltern kun je zoveel spelletjes doen, je stoutste dromen komen uit!
 • Avonturenpark Tripsdrill: Vlakbij Stuttgart ligt het avonturenpark Tripsdrill met meer dan 100 attracties met als thema “Zwaben anno 1880”. Het is een zeer afwisselend pretpark met onder andere een houten achtbaan, een badkuip-wildwaterbaan.
 • Movie Park Germany (voorheen Warner Brothers Movieworld) in Bottrop. Dit park in Bottrop heeft “Films” als thema en is grotendeels gebaseerd op karakters die bekend zijn uit tekenfilms.
 • Kernwasser Wunderland: Kerncentrale pretpark in Kalkar. Dit pretpark in Kalkar is gebouwd in een voormalige kerncentrale. Het bijzondere aan dit park is dat er heel veel inclusief is, zoals eten en drinken, dingen waar je in de meeste pretparken juist veel voor moet betalen. Het park bestaat uit een Pretpark voor kinderen, maar ook uit een gedeelte speciaal gericht op volwassenen met een café-straat, restaurants en divers vermaak.
 • Phantasialand in Bruhl. Een gezellig familiepark met moderne attracties.
 • Legoland in Günzburg. Het bekende themapark uit Denemarken is ook al jaren in Duitsland te vinden. Bekijk de prachtigste bouwwerken met de beroemde steentjes.
 • Dinosauriërpark MünchehagenDinosauriërpark in Münchehagen. Een themapark gebouwd rond dinosaurussen, niet ver over de Nederlandse grens.
 • Tropical Islands nabij Berlijn. Een tropisch centrum om te zwemmen en relaxen, in een voormalige zeppelinhal, in de nabijheid van Berlijn.
 • Serengeti park Hodenhage: Het SerengetiPark Hodenhagen is het enige Safari-adventure-park in Duitsland.
 • Fort Fun: pretpark tussen Dortmund en Frankfurt met een wildwestenstijl. De verschillende wildwest shows en de omgeving laten je echt voelen dat je in het wilde westen bent.
 • Europa Park: in Rust staan de bezoekers ruim 100 opwindende attracties te wachten. In het 70 hectare grote parklandschap kunt u op één dag een reis van de Noordkaap tot Andalusië maken.
 • Heide Park: Heide-Park is een pretpark, gelegen bij Soltau in het Duitse Nedersaksen. Het is qua oppervlakte het grootste pretpark van Duitsland. In totaal zijn er in Heide-Park 40 attracties te vinden. Er zijn 6 achtbanen te en 3 waterattracties.
 • Irrland: boerderij-belevenisoase, een gemoedelijk familie-park met aangename toegangsprijzen in Kevelaer.

Voor meer informatie, klik gerust op bovenstaande links. Er zullen meer artikelen openen over het betreffende park, of over de plaats en regio waar het park zich bevind, waarmee er informatie te vinden is over overnachten bij het pretpark, in een hotel, zimmer frei, op een campings en wat er nog meer te doen is in de omgeving van het pretpark.