Selecteer een pagina

Dit zijn de 5 leukste Duitse steden voor je vakantie

Niets is zo leuk om tijden je vakantie een paar leuke steden te ontdekken. Zeker in Duitsland is dit een absolute aanrader, want het land heeft een paar prachtige steden waar je absoluut eens geweest moet zijn. Sommige voor een dag, maar absoluut ook een aantal waar je gemakkelijk een weekend kan doorbrengen. Hieronder vijf leuke steden om eens te bezoeken!

Hamburg

Hamburg is een bekende Duitse stad, maar wellicht niet een stad welke je direct wilt bezoeken. Toch is de stad een absolute aanrader en dat heeft te maken dat heeft te maken dat zowel de stad als het prachtige water hier perfect samen gaan. Hamburg is namelijk een echte havenstad en een mooie boottocht door de stad mag dan ook niet ontbreken. Daarnaast moet je een bezoek brengen aan het Rathaus in het oude centrum van de stad.

Berlijn

Beetje voor de hand liggend, maar Berlijn mag gewoon niet aan het lijstje ontbreken. Een stedentrip Berlijn krijg je absoluut geen spijt van! Natuurlijk is Berlijn een prachtige hippe stad waar je met de barretjes, restaurants en winkels voldoende te doen hebt. Maar de stad kent ook een ongekende geschiedenis met bijvoorbeeld de Berlijnse muur. Een bezoek aan Checkpoint Charley mag dan bijvoorbeeld ook niet ontbreken. Maar met de Brandenburger Tor, DDR museum en Reichstag is er voldoende te bezoeken. Lees hier bijvoorbeeld Berlijn vakantie ervaringen

München

München is voor veel mensen een leuke stad om te bezoeken en zeker half oktober is het een aanrader! Dan is hier namelijk het Oktoberfest en dan leer je pas echt de stad en mensen kennen. Een ongekend feest waarbij bier, lekker eten en gezelligheid bij elkaar samenkomen. Maar de stad zelf is met haar prachtige kerken, grachtjes en bouwstijlen erg mooi om te zien. De Frauekirchen is een absolute aanrader om eens te bezoeken.

Keulen

Keulen is voor veel Nederlanders goed te bereiken en zeker richting de kerst ontzettend leuk om te bezoeken. De stad is dan namelijk omgetoverd tot een absoluut kerstfeest. Rond de dom zijn allerlei kerstkramen te vinden en hangen overal lampjes waarbij het zeker in de avond prachtig wandelen is. Nog bijzonderder maakt deze kerk het als je weet dat dit één van de weinige overgebleven gebouwen uit de tweede wereldoorlog is. Het absolute hoogtepunt van de stad als wij er eentje mogen aanwijzen.

Dresden

In 1945 was Dresden bijna helemaal van de kaart geveegd, maar is een prachtige stad. De stad kent eigenlijk twee delen waarbij het oude en nieuwe deel te bezoeken zijn. Het het nieuwe deel vind je vooral wat meer industriële elementen terwijl de Altstadt het hart van de stad vormt. Hier vind je ook de meeste gerestaureerde bezienswaardigheden. Veel van deze gebouwen hebben een andere onderkomen gevonden, maar dat betekend niet dat ze er minder mooi op zijn geworden. Een unieke stad om eens te bezoeken!