Selecteer een pagina

Een auto hebben betekent ook dat je bepaalde verzekeringen moet afsluiten. Sommige verzekeringen zijn verplicht, andere opties kun je toevoegen maar hoeven niet. Dat maakt het soms lastig om te kiezen wat je wel en wat je niet moet nemen. Bovendien speelt ook het financiële plaatje mee want je wilt niet meer betalen dan nodig is. Ben je daarentegen onderverzekerd, dan is de kans groot dat je, wanneer je eenmaal schade opgelopen hebt, zoveel moet betalen dat het een probleem wordt. Om al deze scenario’s te voorkomen, laten wij je daarom zien wat een goede mix van verzekeringen is voor je auto. Zo kun je met een goed gevoel de weg op en kom je niet voor grote financiële tegenslagen te staan.

 

Een verzekering die bij jouw wagen aansluit

Het klinkt misschien als een open deur, maar toch zien we dat het in de praktijk vaak misgaat: kies een verzekering die bij jouw wagen aansluit. Veel mensen nemen een verzekering die te duur is voor hun wagen, of een die juist geen voordelen biedt. Kies daarom een verzekering voor je auto die bij je auto past. Het belangrijkste uitgangspunt hierbij is de leeftijd van de auto. Heb je een auto die regelrecht uit de fabriek is komen rollen, dan is het aan te raden om voor een allrisk-verzekering te gaan. Met deze verzekering worden alle kosten gedekt die ontstaan nadat je bijvoorbeeld een ongeluk hebt gehad. Heb je een wat oudere auto, dan is een WA- of WA+ verzekering beter. Deze opties vergoeden de schade die jij aan anderen toegebracht hebt, maar niet de kosten die jij zelf moet maken om de schade aan jouw wagen te herstellen. Mocht je twijfelen over wat jij nodig hebt, win dan even advies in bij jouw verzekeringsmaatschappij.

 

De aanvullende pakketten

Nadat je de basis van je autoverzekering eenmaal geregeld hebt, is het tijd om te kijken naar eventuele aanvullende pakketten. Deze pakketten zijn niet verplicht, maar wel heel erg handig. Denk bijvoorbeeld aan pechhulp. Met dit pakket kun je altijd een beroep doen op een monteur wanneer je een probleem hebt met je wagen. Je kunt kiezen uit twee opties: de binnenlandse hulp of de buitenlandse hulp. Uiteraard is het ook mogelijk om beide pakketten te nemen zodat je overal zeker kunt zijn van ondersteuning wanneer je auto het onverhoopt begeeft. Zo weet je zeker dat je uiteindelijk op de plek van bestemming aan zult komen, je verzekeraar zorgt namelijk dat je je reis comfortabel af kunt maken wanneer jouw eigen auto het niet meer doet.

 

Sluit je verzekering online af

Wanneer je graag een goede autoverzekering wilt afsluiten, is het goed om te weten dat je dit vanuit je luie stoel kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld even naar de site van Univé gaan om hier meer te lezen over alle beschikbare autoverzekeringen. Lees de voorwaarden even goed door en stel het pakket samen dat het beste bij jouw wensen aansluit. Zo ben je snel goed verzekerd voor een haarscherpe prijs.