Selecteer een pagina

Teveel meenemen op reis, dat is voor velen een bekend probleem. Toch weten we allemaal dat je echt geen 10 jurkjes, 8 korte broeken, 4 vesten en zes paar schoenen nodig zijn als je slechts een weekendje weg gaat. Meestal verdwijnt er veel in de koffer met het idee dat je het voor de zekerheid moet meenemen. Zeker voor een stedentrip is het handig om alleen essentiële spullen in te pakken, want een extra grote koffer is niet praktisch in een grote stad. Daarom is dit een paklijst met travel essentials voor een stedentrip.

Wat neem je mee?

Wat je uiteindelijk precies inpakt hangt natuurlijk af van waar je naar toe gaat en hoelang de reis duurt. Je kan je voorstellen dat als je een trip naar Stockholm in de winter maakt je andere kleding nodig hebt dan wanneer je in de zomer naar Madrid gaat. Een lijst vol met kleding heeft geen zin, daarom bevat deze paklijst enkel essentiële spullen die je tijdens iedere stedentrip nodig hebt, ongeacht het weer.

De Basic stedentrip essentials:

 • Cameratas
 • Camera
 • Cameraoplader
 • Zakdoekjes
 • Lippenbalsem
 • Portemonnee
 • Ondergoed
 • Pyjama
 • Telefoonoplader (en je telefoon uiteraard)
 • Pen
 • Tandenborstel en tandpasta
 • Make – up (alleen de basics)
 • Dag- en nachtcrème
 • Rugzak
 • Medicatie en paracetamol
 • Borstel
 • Shampoo & conditioner
 • Douchegel
 • Deodorant

Hoeveel kleding pak je in?

De lijst hierboven bevatten alleen de essentials omdat het lastig is om hier kleding aan toe te voegen die voor iedere trip geschikt is. Toch kunnen we wel uitspraken doen hoeveel kleding je ongeveer in kan pakken voor een stedentrip. Het is een richtlijn en hangt ook af van wat je precies gaat doen in de stad. Als jij van plan bent om veel activiteiten te ondernemen waar je bij gaat zweten adviseren we wat meer mee te nemen.  Bespaar op je kleding voor je trip door te shoppen bij Supersales, hier vind je de beste deals.

Stel dat je drie dagen weg gaat, dan kan je één broek inpakken, twee shirts, één vest of trui en eventueel een jurkje voor het diner. Doe een paar sneakers aan als je vertrekt en stop eventueel een eleganter laarsje dat lekker loopt in je koffer. Het kan helpen om alle kleding zoveel mogelijk in één kleurstelling mee te nemen zodat je het moeiteloos met elkaar kan combineren.