Selecteer een pagina

Ben je toe aan een nieuwe fiets? Dan kan het geen kwaad om vooraf te onderzoeken welk type fiets bij jou past. Als je vervolgens online een passend exemplaar hebt gevonden, kan het zijn dat je er aan twijfelt of het wel een verstandige keuze is om de online te kopen of toch beter bij een fietsenwinkel. Hieronder leggen we uit waar je op moet letten bij een fiets kopen in Nijmegen en waar je het beste je nieuwe fiets kunt aanschaffen.

Waar op letten

Allereerst is het belangrijk om voor jezelf op een rijtje te zetten wat je belangrijk vindt bij de aanschaf van je nieuwe fiets. Dit is afhankelijk van het doel van de fiets. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een racefiets, of juist een stadsfiets, een elektrische fiets of juist een goedkoper exemplaar of tweedehands. Dit soort vragen beïnvloeden het type fiets waar jij naar op zoek moet. Bij het kopen van een tweedehands fiets zul je wat meer aandacht moeten besteden aan mogelijke gebreken, zoals de remmen of de versnelling, iets wat bij het aanschouwen en testen van een fiets sneller opvalt dan wanneer je deze online koopt. Daarnaast is het budget dat je voor je fiets in gedachten hebt belangrijk.

Fiets kopen

Als je de framemaat weet van het type fiets waar je naar op zoek bent, maakt dat de online zoektocht een stuk gemakkelijker. Weet je niet welke grootte jouw fiets moet hebben, dan is het beter om naar een fietsenwinkel te gaan zodat je verschillende groottes en types kunt uitproberen. Over het algemeen geldt, als je specifiek weet waar je naar op zoek bent, dan biedt het internet vaak meer opties dan een fietsenwinkel. Weet je niet specifiek waar je naar op zoek bent, dan biedt een fietsenzaak vaak passend advies voor een fiets, maar met een minder uitgebreid aanbod. Mocht je daarna nog twijfelen, dan kun je altijd je online zoektocht voortzetten. Bij een fietsenwinkel heb je altijd nog een vast punt waar je terug naar toe kan gaan mocht de fiets gebreken vertonen, bij online winkels is deze service niet altijd het geval.