Selecteer een pagina

Wanneer je ervoor kiest om een motor te kopen dan wil je natuurlijk wel zeker weten dat je een goede koopt voor een mooi prijsje. Door Corona is de prijs van een motor redelijk gestegen. Maar waar kan je nou een goede motor kopen die bij jou past? Hier lees je waarom je beter een motor kan kopen in een professionele motorzaak dan ergens anders. 

Een motor bij een particulier kopen

Bij je zoektocht naar een motor moet je de keuze maken of je deze bij een professionele motorzaak gaat kopen of bij een particulier. Bij een particulier heb je minder zekerheid en vertrouwen dan bij een motorzaak. De prijs zal hier waarschijnlijk wel wat minder hoog zijn maar dat komt omdat je niet hoeft te rekenen op garantie. Wanneer je zelf redelijk wat technische motorkennis hebt en minder geld wilt uitgeven, dan is het de overweging wel waard om een motor te kopen bij een particulier. 

Een motor kopen in een professionele motorzaak

Een van de grootste voordelen van een motor kopen in een professionele motorzaak is dat je meer zekerheid hebt en vertrouwen. Je betaalt iets meer voor je motor en er komen ook nog kosten bovenop voor het rij klaar maken van de motor. Hier staat wel tegenover dat je drie maanden garantie krijgt op de motor. Bij een particulier vervalt de garantie zodra je de plaats afrijdt. Wanneer je dus minder risico wilt lopen en wanneer het de eerste keer is dat je een motor aanschaft, dan is het zeker aan te raden om dit bij een motorzaak te doen.

De beste match

Het is handig als je van tevoren al een beetje weet naar wat voor een motor je op zoekt bent voordat je langs gaat bij een motorzaak. Dit kun je bijvoorbeeld al opzoeken op internet. Aangezien het aanbod erg groot is, is het anders een hele opgave om op zoek te gaan naar de perfecte match. Je kunt hierbij een aantal filters gebruiken om het zoeken gemakkelijker te maken. Dit zijn: bouwjaar, kilometerstand, budget, vermogen, de kleur en het aantal cilinder.