Selecteer een pagina

Soms kan het handig zijn om te weten wat het verbruik is van je auto. Als je bijvoorbeeld de benzinekosten wilt delen met de mensen die met jou meerijden. Er zijn verschillende tools waarmee je gemakkelijk jouw brandstofkosten kan berekenen. Benieuwd hoe benzinekosten berekenen in z’n werking gaat? Dat lees je in dit artikel.

Easy Rit en Fuel Manager

De app Easy Rit houdt bij wanneer en hoeveel kilometers je hebt gereden. Op deze manier kun je de benzinekosten makkelijk berekenen per rit. De Fuel tracker is voor IOS en de Fuel Manager is voor Android en zijn apps die je op een overzichtelijke manier een duidelijk overzicht geven van je benzineverbruik met de bijbehorende kosten. Een groot voordeel van deze apps is dat ze gratis te downloaden zijn.

Road trip en Fuelio

Twee andere apps die je kan gebruiken om je benzinekosten te berekenen zijn Road trip en Fuelio. Bij de app Road trip wordt erin grafieken en lijstjes weergegeven hoeveel de kosten zijn per gereden kilometer. Hierbij moet je zelf invullen voor hoeveel geld je getankt hebt en hoeveel liter brandstof je in de auto hebt gedaan. Daarna moet je aangeven hoeveel kilometers je hebt gereden na elke rit. Deze app kost 7,99 maar je kan ook kiezen voor de variant die gratis en minder uitgebreid is. Bij de Fuelio app moet je zelf de tankbeurten, gegevens van de auto en de autoritten invullen. Vervolgens komt hier dan direct in beeld wat de ritprijs is en het gemiddelde verbruik van je auto. Je kan deze app alleen gebruiken op een Android toestel.

Brandstofkosten berekenen

Je kan op de site www.benzine-berekenen.nl handige tools vinden die jou helpen om je benzinekosten te berekenen. Je vult hier de plaats van je bestemming, de brandstofkosten per liter, de plaats van je vertrek en het verbruik van brandstof per 100 km in. Je krijgt hierna binnen enkele seconde de kosten voor je brandstof te zien die hoort bij de route die je hebt ingevoerd.

Zelf berekenen

Wil je zelf de brandstofkosten berekenen per rit? Dan kan je dat doen door de prijs per kilometer over het aantal gereden kilometers te delen door de prijs van de verbruikte brandstof.